MÚZEUM KRT. 12.
1088 BUDAPEST
(Astoria és Kálvin tér között)
Foglalás

Hétfő-szombat: 12.00-15.00

Vasárnap és ünnepnapokon zárva.

Ingyenes parkolási lehetőség
a Pollack Mihály téri mélygarázsban.
Bankkártya elfogadóhely
Bankkártya elfogadóhely

KÖVÉR FERENC SZAKMAI HITVALLÁSA

„A magyar gasztronómia megújítását tekintem egyik feladatomnak, ezért vállaltam el a megtisztelő feladatot, amikor rám bízták a Múzeum Kávéház – Étterem konyhájának vezetését. Itt a hagyományos, polgári magyar konyha ételeit a legmodernebb technológiával van lehetőségem elkészíteni. Ennek köszönhetően az alapanyagok csorbítatlanul megőrzik eredeti ízeiket, és mindig a frissen készített ételek kerülhetnek a vendégek tányérjára. Az a célom, hogy házias, ízletes fogásokat készítsek. A modern technológiáknak köszönhetően mindig egyforma lehet a minőség, és ez ma már alapkövetelmény. Jól lehetett ötvözni ezt a technikát a friss fűszerekkel, és semmiféle adalékanyagot nem kell használni a tökéletes minőség érdekében. A figyelmemet jobban tudom a köretekre, a fűszerekre, a salátákra fordítani. Éppen ezért kell minden nap tanulni, mert a mai tudásunk holnapra elavul, és a régi tudással nem megyünk semmire. Séfként az a felelősségem, hogy a régi magyar ételeket megújítsam, de ne szedjem szét teljesen, legyenek felismerhetők. A köretet is az étel szerves részének tekintem. Talán furcsa, de nagyon sokat dolgozom azért, hogy az ételeim egyszerűnek tűnjenek, közérthetőek legyenek.”

A kialakult helyzetre való tekintettel a mai naptól ideiglenesen bezárunk.

Vendégeink egészsége és munkatársaink védelme miatt most bezárunk, és várjuk, hogy egy rövid ideig tartó, átmeneti időszak után újra találkozhassunk!

2020.március 19.


Due to the current situation, from this day forward we will close temporarily.

To protect the health of our guests and the safety of our colleagues we must close, and we hope that after a short transition period we can meet once again.

19th of March 2020